KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Losos s ostružinovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept losos s ostružinovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 steaky z lososa s kůží
   • 2 lžíce olivového oleje
   • 1 lžíce drceného bílého pepře
   • 1 lžíce drceného černého pepře
   • 1 lžíce nakrájené pažitky
   • sůl
   • na omáčku: 100 g rozpuštěného másla + 3 dcl suchého bílého vína + 1 cibule + 2 žloutky + 1 lžíce drceného černého pepře + sůl
   • na protlak: 150 g ostružin + 1 dcl červeného vína + 1 lžíce medu
Recept losos s ostružinovou omáčkou připravíme takto:
Víno na omáčku svaříme s najemno nakrájenou cibulí a pepřem na čtvrtinu původního množství, přecedíme do kovové misky a necháme lehce zchladnout. Vešleháme žloutky, misku vložíme do teplé vodní lázně a směs vyšleháme do krému. Po částech vmícháme máslo, osolíme a udržujeme v teple. Ostružiny na protlak dusíme asi 10 minut s vínem a medem, propasírujeme a udržujeme v teple. Steaky na straně bez kůže posypeme pepřem a pažitkou, lehce osolíme, vložíme kůží dolů do pánve s olejem a zprudka opečeme. Až začnou lehce hnědnout, steaky otočíme, zprudka opečeme (cca 2 minuty) a zvolna dopečeme při nižší teplotě. Podáváme je doplněné omáčkou a protlakem.





losos s ostružinovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz