KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept losos s ostružinovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 4 steaky z lososa s kůží • 2 lžíce olivového oleje • 1 lžíce drceného bílého pepře • 1 lžíce drceného černého pepře • 1 lžíce nakrájené pažitky • sůl • na omáčku: 100 g rozpuštěného másla + 3 dcl suchého bílého vína + 1 cibule + 2 žloutky + 1 lžíce drceného černého pepře + sůl • na protlak: 150 g ostružin + 1 dcl červeného vína + 1 lžíce medu Recept losos s ostružinovou omáčkou připravíme takto:
Víno na omáčku svaříme s najemno nakrájenou cibulí a pepřem na čtvrtinu původního množství, přecedíme do kovové misky a necháme lehce zchladnout. Vešleháme žloutky, misku vložíme do teplé vodní lázně a směs vyšleháme do krému. Po částech vmícháme máslo, osolíme a udržujeme v teple. Ostružiny na protlak dusíme asi 10 minut s vínem a medem, propasírujeme a udržujeme v teple. Steaky na straně bez kůže posypeme pepřem a pažitkou, lehce osolíme, vložíme kůží dolů do pánve s olejem a zprudka opečeme. Až začnou lehce hnědnout, steaky otočíme, zprudka opečeme (cca 2 minuty) a zvolna dopečeme při nižší teplotě. Podáváme je doplněné omáčkou a protlakem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Losos s ostružinovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou, grillovaný losos s koprem, makarony s ořechovou omáčkou, vepřový řízek s holandskou omáčkou, treska s pikantní omáčkou, losos v křenové omáčce, kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou, srnčí karbanátky s paprikovou omáčkou, losos s bazalkovou omáčkou, candát s cibulovou omáčkou losos s ostružinovou omáčkou, recept, hlavní jídla |