![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 ml světlého piva • 20 g másla • 10 g hladké mouky • 200 ml drůbežího vývaru • 50 g zeleniny • 20 g sýra • 10 g feferonek • sůl • pepř Recept labužnická pivní polévka připravíme takto:
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájený celer, karotku, zelenou papriku a cibuli a podusíme. Podušenou zeleninu zaprášíme hladkou moukou, znovu krátce osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme pepř a nadrobno nakrájené feferonky a za stálého míchání vaříme. Pak do polévky nasypeme nastrouhaný tvrdý sýr, který za stálého míchání rozpustíme. Podle chuti polévku osolíme. Těsně před podáváním přilijeme světlé pivo a ještě chvíli povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Labužnická pivní polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: slaninová pivní polévka s krutony, pivní polévka, pivní polévka ii, staročeská pivní polévka, bavorská pivní polévka, selská pivní polévka, pivní polévka se smetanou, staročeská pivní polévka ii, kodaňská pivní polévka, slezská pivní polévka labužnická pivní polévka, recept, polévky |