![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 ml světlého piva • 20 g másla • 10 g hladké mouky • 200 ml drůbežího vývaru • 50 g zeleniny • 20 g sýra • 10 g feferonek • sůl • pepř Recept labužnická pivní polévka připravíme takto:
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájený celer, karotku, zelenou papriku a cibuli a podusíme. Podušenou zeleninu zaprášíme hladkou moukou, znovu krátce osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme pepř a nadrobno nakrájené feferonky a za stálého míchání vaříme. Pak do polévky nasypeme nastrouhaný tvrdý sýr, který za stálého míchání rozpustíme. Podle chuti polévku osolíme. Těsně před podáváním přilijeme světlé pivo a ještě chvíli povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Labužnická pivní polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plzeňská pivní polévka, bavorská pivní polévka, staročeská pivní polévka, staročeská pivní polévka, staročeská pivní polévka ii, slezská pivní polévka, pivní chilli polévka, pivní polévka, pivní bramboračka, pivní polévka se smetanou labužnická pivní polévka, recept, polévky |