KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kynutý koláč z brynzy potřebujeme tyto suroviny: • 300 g polohrubé mouky • 10 g droždí • 50 g tuku • 1 vaječný žloutek • 2 dcl mléka • 30 g másla • cukr • sůl • na nádivku: 200 g brynzy + 120 g vařených brambor + 1 vejce + 3-5 lžic zakysané smetany + pažitka + 1 lžíce krupice + sůl Recept kynutý koláč z brynzy připravíme takto:
Do mouky přidáme sůl, vykynutý kvásek, žloutek a teplé mléko, dobře vypracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Potom těsto rozdělíme na půlky, vytvoříme koule, které rozválíme natenko a dáme na dobře vymaštěný plech. Na těsto rozetřeme náplň, kraje potřeme rozpuštěným máslem a nakynuté koláče dorůžova upečeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kynutý koláč z brynzy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: cibulový koláč, zelný koláč, bramborovo–cuketový koláč, jarní mrkvový koláč, cibulový koláč s uzeným masem, masový koláč se špenátem kynutý koláč z brynzy, recept, předkrmy |