![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 velký květák • 6 plátků anglické slaniny • 200 g červených paprik naložených v oleji • 200 ml zakysané smetany • 180 g strouhaného sýra (čedar • gouda aj.) • sůl • pepř Recept květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou připravíme takto:
Květák rozdělíme na růžice a vaříme sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak vodu scedíme, květák rozložíme do zapékací formy a jemně osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na proužky, ty rozložíme na pečicí plech a pod grilem vypečeme do křupava. Gril nevypínáme. Polovinu slaniny přidáme ke květáku spolu s odkapanými a na proužky nakrájenými paprikami. Hrst sýra si ponecháme stranou, zbytek smícháme se smetanou a přelijime přes květák, posypte zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékáme pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví. V naší kuchařce bylo kromě receptu Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečený lilek ii, tloušť zapečený s pórkem, kapusta zapečená s játry a slaninou, zapečený květák se šunkou, kuřecí rizoto se smetanou a jablky, pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem, zapečený pangasius, bramborový trhanec s kysanou smetanou, nesmažený květák, fazolový guláš s uzeninou a slaninou květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou, recept, hlavní jídla |