![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g kuřecích jater • 250 g čerstvých žampionů nebo malá plechovka sterilovaných • 1 menší pórek • 1 kelímek zakysané smetany • olej • sůl • mletý pepř • 1 lžíce hladké mouky Recept kuřecí játra na smetaně připravíme takto:
Pórek nakrájíme na kolečka, játra a očištěné žampiony na kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme pórek. Jakmile trochu změkne, přisypeme žampiony a dále mícháme, dokud trochu nezmenší objem. Nakonec přidáme játra, zamícháme a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme troškou vody. K měkkým játrům vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Promícháme, opepříme a ještě chvíli povaříme. Nakonec podle chuti osolíme a dále nevaříme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo opečenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuřecí játra na smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí přírodní řízek se smaženou cibulí, kuřecí řízek cordon bleu, kuřecí závitky s nivou, vlašskými ořechy a pečenými brambory, jehněčí na smetaně, smažený kuřecí řízek, amur na smetaně s houbami, hovězí na smetaně, vepřová játra s houbami, králičí játra na pórku, telecí játra po japonsku kuřecí játra na smetaně, recept, hlavní jídla |