![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 kuřecí prsa (asi 300 g) • 2 cibule • 4 rajčata • 1 plechovka bílých fazolí • 100 g mozarelly • 4 lžíce oleje • 1 lžíce octa (lépe kořeněného) • sůl • pepř • 8 lístečků šalvěje (pokud možno čerstvé) • 2 lžíce bazalky Recept kuře potalsku připravíme takto:
Kuřecí prsa nařízneme do hloubky, vložíme plátky mozarelly a lístečky šalvěje, osolíme, opepříme a spojíme například párátkem nebo obvážeme pevně nití. Osmažíme ze všech stran na oleji a na chvíli vyndáme. Na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, bílou fazoli a ocet a dusíme přibližně pět minut. Do pekáče vložíme maso, zalijeme ho připravenou omáčkou a zapékáme čtvrt hodiny. Podáváme posypané bazalkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuře po italsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí řízek cornflakes, kuře pečené na zelí, kuřecí závitky po italsku, smažený kuřecí řízek, fazolový kuřecí guláš, pečené kuře nadívané ii, kuře v pivní omáčce, kuřecí řízky v česnekovém těstíčku, kuře na kyselém zelí, kuře se smetanou kuře po italsku, recept, hlavní jídla |