![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 menší kuře • 4 hrnky soli • 1 lžíce tymiánu • 1 citrón • voda Recept kuře pečené v soli připravíme takto:
Do pekáče dáme alobal, který pokryjeme vrstvou soli. Vnitřek kuřete posypeme tymiánem a vložíme citrón (tomu uřízneme špičky a propícháme jej vidličkou. Kuře položíme hřbetem vzhůru na sůl v pekáči, zbytkem soli pokryjeme celé kuře, jemně polijeme vodou (aby se sůl spojila) a odkryté pečeme v troubě předehřáté na 230°C asi jednu hodinu. Pak kuře vyndáme, necháme 10 minut odstát, pak opatrně rozbijeme krustu ze soli a oddělíme ji od kuřete. Kuře od soli důkladně očistíme. Podáváme například s dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuře pečené v soli nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené kotlety se sýrem, šunkou a žampiony, jednoduché pečené česnekové brambory, zapečené kuřecí maso se žloutkovou směsí, kuřecí řízky s medvědím česnekem, kuřecí řízek se slaninou, pečené brambory s česnekem, máslem a bylinkami, kuřecí fašírka, kuře po čínsku, kuřecí směs s kukuřicí, kuřecí játra na fazolích kuře pečené v soli, recept, hlavní jídla |