KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kozlí růžky s cibulí a pršutem na pivě potřebujeme tyto suroviny: • 300 g hladké mouky • 35 g droždí • 2 špetky cukru • 1 vejce • 1 lžička soli • 120 g másla • 70 ml vlažného mléka • 60 ml světlého piva Kozel • na náplň: 2 cibule + 70 g plátky pršutu + 2 lžíce oleje + 50 ml světlého piva Kozel + trocha cukru + 50 g ovčího tvrdého sýra + sůl + pepř + petrželka • 1 vejce na potření Recept kozlí růžky s cibulí a pršutem na pivě připravíme takto:
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce s pivem a cukrem a necháme na teplém místě vzejít. Mouku a sůl dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhané máslo a vzešlé droždí, vypracujeme tužší těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Pršut nakrájíme na nudličky a cibuli nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme cukr a za stálého míchání necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme trochu piva a vydusíme dosucha. Pak přidáme nasekanou petrželku a strouhaný ovčí sýr. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném stole do tvaru kola. Nožem nebo rádélkem rozdělíme na osm trojúhelníků, do středu každého trojúhelníku dáme lžíci náplně a trojúhelník zarolujeme od špičky směrem k základně. Rohlíčky přendáme na plech s pečícím papírem, každý potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme uzenou mořskou solí a pečeme v troubě při 180°C asi 20 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kozlí růžky s cibulí a pršutem na pivě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí ragú s cibulí, vepřové maso s cibulí na víně, špekáčky (buřty) na pivě, špekáčky s cibulí na víně, pstruh na pivě, hovězí pečené na pivě kozlí růžky s cibulí a pršutem na pivě, recept, speciality |