![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hovězích líček • 200 g mrkve • 200 g celeru • 6 vrchovatých lžic domácího sádla • 200 ml vývaru z hovězího masa • 500 ml červeného vína • sůl • mletý pepř • dvě větvičky tymiánu Recept konfitovaná hovězí líčka připravíme takto:
Líčka nakrájíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme a na lžíci rozpáleného sádla zprudka ze všech stran orestujeme. Pak přidáme zbytek sádla, hovězí vývar a ještě víno, ale jen tolik, aby bylo maso zcela ponořeno. Přidáme ještě otrhaný tymián, vložíme do předehřáté trouby a pomalu pečeme (konfitujeme) při 100°C doměkka (přibližně 4 hodiny). Po konfitování by mělo zbýt výpeku cca 300 ml, pokud jej máme více, zredukujeme jej povařením. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer nakrájíme také na tenko a na pánvi s troškou sádla oboje orestujeme. Pak přidáme pár lžic výpeku, který vznikl při konfitování, trochu vína a chvilku dusíme. Hrnec s hotovým masem vyjmeme z trouby, přidáme podušenou zeleninu a spolu ještě krátce povaříme. Šťáva by měla mít lehce nakyslou chuť. Podle potřeby přidáme ještě trochu vína a soli. V naší kuchařce bylo kromě receptu Konfitovaná hovězí líčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso na pepři, znojemské hovězí biftečky, dušená hovězí plec na šalotce, hovězí maso na cibulce s vejci, hovězí placičky, dušené hovězí po florentinsku, hovězí pečeně se žampiony, guláš z hovězí oháňky, hovězí květová špička, koprová omáčka s hovězím masem konfitovaná hovězí líčka, recept, hlavní jídla |