KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Konfitovaná hovězí líčka

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept konfitovaná hovězí líčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězích líček
   • 200 g mrkve
   • 200 g celeru
   • 6 vrchovatých lžic domácího sádla
   • 200 ml vývaru z hovězího masa
   • 500 ml červeného vína
   • sůl
   • mletý pepř
   • dvě větvičky tymiánu
Recept konfitovaná hovězí líčka připravíme takto:
Líčka nakrájíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme a na lžíci rozpáleného sádla zprudka ze všech stran orestujeme. Pak přidáme zbytek sádla, hovězí vývar a ještě víno, ale jen tolik, aby bylo maso zcela ponořeno. Přidáme ještě otrhaný tymián, vložíme do předehřáté trouby a pomalu pečeme (konfitujeme) při 100°C doměkka (přibližně 4 hodiny). Po konfitování by mělo zbýt výpeku cca 300 ml, pokud jej máme více, zredukujeme jej povařením. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer nakrájíme také na tenko a na pánvi s troškou sádla oboje orestujeme. Pak přidáme pár lžic výpeku, který vznikl při konfitování, trochu vína a chvilku dusíme. Hrnec s hotovým masem vyjmeme z trouby, přidáme podušenou zeleninu a spolu ještě krátce povaříme. Šťáva by měla mít lehce nakyslou chuť. Podle potřeby přidáme ještě trochu vína a soli.





konfitovaná hovězí líčka, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz