KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kedlubnové zelí potřebujeme tyto suroviny: • 4 větší kedlubny • 1 brambora • 1 menší cibule • 1 lžíce hladké mouky • sůl • kmín • 1 lžička cukru • 1 - 2 lžíce octa • trošku oleje na osmažení cibule Recept kedlubnové zelí připravíme takto:
Kedlubny nastrouháme na hrubším struhadle, podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Brambory nastrouháme najemno a smícháme s moukou, je-li to moc husté, zředíme troškou vody. Toto vmícháme po 5-10 minutách varu do kedluben, přidáme nadrobno pokrájenou osmaženou cibulku, cukr a ocet, a ještě chvíli vaříme. Nakonec podle chuti dosolíme, osladíme či okyselíme. Kedlubnové zelí podáváme všude tam, kde se hodí klasické zelí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kedlubnové zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušené červené zelí, staročeské zelí, zelí z cukety, medové červené zelí, bršlicové zelí, cuketové zelí, kysané zelí s jablky, dýňové zelí, zelí z kedlubny, dušené kysané zelí kedlubnové zelí, recept, přílohy |