![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 5 kg dýně • 1/4 l jablečného octa • sůl Recept dýňové zelí připravíme takto:
Očištěnou dýni nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme odležet. Poté dáme nastrouhanou dýni do většího kastrolu, přidáme jablečný ocet a necháme přejít varem. Ještě horké plníme do větších sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme asi 20 minut při teplotě 75 - 80°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dýňové zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušené hlávkové zelí, kysané zelí s jablky, zelí z kedlubny, cuketové zelí, staročeské zelí, kedlubnové zelí, dušené červené zelí, zelí z cukety, medové červené zelí, šťouchané brambory se zelím dýňové zelí, recept, přílohy |