KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr v houbové remuládě

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr v houbové remuládě potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg kapra
   • 160 g kvalitní majonézy
   • 150 g hub nakládaných v octu a koření
   • větší cibuli
   • sůl
   • olej na opečení
   • citrónovou šťávu
   • cibulovou nať nebo pažitku
   • hlávkový salát
   • toustový chléb
Recept kapr v houbové remuládě připravíme takto:
Houby nakrájíme nadrobno a spolu s nálevem je zašleháme do majonézy a podle potřeby ještě přikyselíme. Najemno nakrájenou cibuli spaříme vroucí vodou, pak zchladíme a přidáme do remulády. Kapra naporcujeme, osolíme a necháme hodinku proležet. Potom maso osušíme papírovou utěrkou a zprudka opečeme na oleji. Ještě teplé maso pokapeme citrónovou šťávou a necháme vychladnout. Pak ho vložíme do připravené remulády a necháme do druhého dne dobře zakryté uležet v lednici. Podáváme na listech salátu s opečeným toastovým chlebem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr v houbové remuládě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr s rumem, trnavský kapr, ďábelský kapr, kapr na modro po staročesku



kapr v houbové remuládě, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz