![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • půlka kapra • hlava • ocas • jikry • 150 g cibule • 50 g petržele • 50 g mrkve • 2 stroužky česneku • 1 rajče • 1 zelená paprika • sůl • 10 kuliček pepře • cukr • ocet • želatina • 2 natvrdo vařená vejce Recept trnavský kapr připravíme takto:
Hlavu, ocas a jikry, všechnu zeleninu a pepř vaříme v osolené vodě asi půl hodiny. Ještě vroucí vývar procedíme a nalijeme na kapra, jehož hřbet jsme několikrát nakrojili. Až je kapr měkký, přendáme ho na mísu. Vývar ještě procedíme přes plátno a na každé 2 dcl vývaru přidáme lžičku octa, lžičku cukru a 10 g želatiny a roztok necháme ztuhnout. Pak ho nakrájíme na malé kousky, kapra jimi pokryjeme a ozdobíme kolečky natvrdo vařených vajec. V naší kuchařce bylo kromě receptu Trnavský kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr v houbové remuládě, kapr s rumem, kapr na modro po staročesku, ďábelský kapr trnavský kapr, recept, speciality |