KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr s rumem

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr s rumem potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg kapra
   • 3 vejce
   • 2 bílky
   • petrželová nať
   • 150 g tvrdého sýra
   • 0,5 dcl rumu
Recept kapr s rumem připravíme takto:
Očištěného kapra uvaříme v osolené vodě. Potom maso vykostíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať, 100 g nastrouhaného sýra a tři vejce, řádně promícháme a v předehřáté troubě zapekáme asi 15 minut. Pak na upečenou směs navrstvíme sníh ze dvou bílků, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a znovu dáme na chvíli zapéct. Vyndáme, polijeme rumem a zapálíme. Po zhasnutí plamene podáváme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr s rumem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

trnavský kapr, kapr v houbové remuládě, ďábelský kapr, kapr na modro po staročesku



kapr s rumem, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz