KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept ďábelský kapr potřebujeme tyto suroviny: • 4 porce kapra po 150 g • 80 g oleje • 30 g másla • 3 lžíce rybího vývaru nebo vody • 3 lžíce kečupu • 1 lžíce worcesterské omáčky • 1 lžíce kaparů • trochu karí koření • sůl • citronová šťáva • mletý pepř • 2 sterilované červené papriky • petrželka Recept ďábelský kapr připravíme takto:
Připravené porce kapra osušíme, osolíme, opepříme. Pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Pak je vložíme do většího kastrolu na rozehřátý olej a pečeme po obou stranách nejdříve na prudkém, potom na mírnějším ohni. Upečené porce kapra upravíme na nahřáté talíře. Část oleje slijeme, do zbylého oleje v kastrolu přidáme máslo, kečup, vývar nebo vodu, worcesterskou omáčku, rozsekané kapary a koření karí a za stálého míchání krátce povaříme. Takto upravenou šťávu přelijeme přes kapra a jednotlivé porce obložíme proužky papriky a ozdobíme petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ďábelský kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr v houbové remuládě, kapr na modro po staročesku, kapr s rumem, ďábelský měšec, trnavský kapr ďábelský kapr, recept, speciality |