KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Ďábelský kapr

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ďábelský kapr potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce kapra po 150 g
   • 80 g oleje
   • 30 g másla
   • 3 lžíce rybího vývaru nebo vody
   • 3 lžíce kečupu
   • 1 lžíce worcesterské omáčky
   • 1 lžíce kaparů
   • trochu karí koření
   • sůl
   • citronová šťáva
   • mletý pepř
   • 2 sterilované červené papriky
   • petrželka
Recept ďábelský kapr připravíme takto:
Připravené porce kapra osušíme, osolíme, opepříme. Pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Pak je vložíme do většího kastrolu na rozehřátý olej a pečeme po obou stranách nejdříve na prudkém, potom na mírnějším ohni. Upečené porce kapra upravíme na nahřáté talíře. Část oleje slijeme, do zbylého oleje v kastrolu přidáme máslo, kečup, vývar nebo vodu, worcesterskou omáčku, rozsekané kapary a koření karí a za stálého míchání krátce povaříme. Takto upravenou šťávu přelijeme přes kapra a jednotlivé porce obložíme proužky papriky a ozdobíme petrželkou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Ďábelský kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr v houbové remuládě, kapr na modro po staročesku, kapr s rumem, ďábelský měšec, trnavský kapr



ďábelský kapr, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz