KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr s rumem potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg kapra • 3 vejce • 2 bílky • petrželová nať • 150 g tvrdého sýra • 0,5 dcl rumu Recept kapr s rumem připravíme takto:
Očištěného kapra uvaříme v osolené vodě. Potom maso vykostíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať, 100 g nastrouhaného sýra a tři vejce, řádně promícháme a v předehřáté troubě zapekáme asi 15 minut. Pak na upečenou směs navrstvíme sníh ze dvou bílků, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a znovu dáme na chvíli zapéct. Vyndáme, polijeme rumem a zapálíme. Po zhasnutí plamene podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr s rumem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr na modro po staročesku, kapr v houbové remuládě, trnavský kapr, ďábelský kapr kapr s rumem, recept, speciality |