![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg kuřecích prsíček • 300 g šunky • 1 lžíce máčených hrozinek • 2 lžíce oloupaných a nakrájených mandlí • 2 lžíce sušených hub • 1 vejce • olej • škrobová moučka • na marinádu: 1 lžíce vína + 5 lžic sójové omáčky + 1 lžička octa + 1 větší cibule + sůl + 2 lžíce medu Recept kantonské kuřecí závitky připravíme takto:
Maso nakrájíme na řízky o velikosti menší dlaně a rozklepeme. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na půl hodiny (i déle). Pak řízky vyjmeme z marinády a nad miskou necháme okapat. Na pánvi na troše oleje osmahneme pokrájené mandle, přidáme namočené nasekané houby, rozinky, pokrájené zbytky šunky, zalijeme polovinou zbylé marinády a necháme vydusit. Pak přidáme vejce nebo bílky, zamícháme a necháme ztuhnout. Na každý plátek masa položíme tenký plátek šunky, na to dáme připravenou nádivku, zavineme, sepneme jehlicemi nebo párátky a závitky grilujeme ze všech stran dočervena. Zbytek marinády doplníme 2 lžícemi oleje, zahustíme lžičkou škrobové moučky a povaříme. Ze závitků před podáváním odstraníme jehly, nakrájíme je na tenké plátky a polijeme omáčkou uvařenou ze zbytků marinády. Kantonské kuřecí závitky podáváme s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kantonské kuřecí závitky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí stehna v houbové omáčce, kuřecí prsa s avokádem, kantonské nudle ii, kuřecí řízek se šunkou a nivou, kuřecí stehenní řízky, špagety s kuřecím masem na víně a smetaně, kuřecí řízek na medu s celerem, záhorácké závitky, kuřecí játra na smetaně, kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou kantonské kuřecí závitky, recept, hlavní jídla |