KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jemný borůvkový koláč

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jemný borůvkový koláč potřebujeme tyto suroviny:

   • 150 g polohrubé mouky
   • 200 ml mléka
   • 100 g másla
   • 60 g cukru moučka
   • 2 vejce
   • 500 g borůvek
   • půl prášku do pečiva
   • sůl
   • šlehačka
Recept jemný borůvkový koláč připravíme takto:
Máslo utřeme spolu s vyšlehaným cukrem a žloutky, dobře promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme mléko, špetku soli a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Vzniklé těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme borůvkami s cukrem a dáme péci. Před podáváním ozdobíme šlehačkou.





jemný borůvkový koláč, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz