KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jemný borůvkový koláč potřebujeme tyto suroviny: • 150 g polohrubé mouky • 200 ml mléka • 100 g másla • 60 g cukru moučka • 2 vejce • 500 g borůvek • půl prášku do pečiva • sůl • šlehačka Recept jemný borůvkový koláč připravíme takto:
Máslo utřeme spolu s vyšlehaným cukrem a žloutky, dobře promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme mléko, špetku soli a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Vzniklé těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme borůvkami s cukrem a dáme péci. Před podáváním ozdobíme šlehačkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jemný borůvkový koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jablkový koláč s krémem, francouzský jablečný koláč, kokosový koláč, malinový koláč z křehkého těsta, koláč s mandlemi a fíky, vázané koláče, jablkový koláč obrácený, citrónový koláč, borůvkový koláč s perníkem, chodské koláče jemný borůvkový koláč, recept, sladkosti |