KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jemné čokoládové jednohubky

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jemné čokoládové jednohubky potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g čokolády na vaření
   • 100 g moučkového cukru
   • 50 g másla
   • 2 žloutky
   • nastrouhaná kůra z půlky pomeranče
   • 1 sáček černého čaje
   • 125 ml vody
   • půl hrnku prosátého holandského kakaového prášku na obalení
   • alobal
Recept jemné čokoládové jednohubky připravíme takto:
Vodu přivedeme k varu, zalijeme čajový sáček, necháme 3 minuty louhovat a pak vecháme vychladnout. Změklé máslo, žloutky a prosátý cukr utřeme do pěny a přidáme pomerančovou kůru. Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Chladný čaj a rozpuštěnou čokoládu vmícháme do máslové směsi a necháme lehounce ztuhnout - tak, aby šla natírat. Obdélníkovou nebo čtvercovou formu vyložíme alobalem, čokoládovou směs rozetřeme do formy do výšky 2 cm a dáme do ledničky ztuhnout. Pak nakrájíme na čtverečky asi 3x3 cm a obalíme je v prosátém kakaovém prášku.





jemné čokoládové jednohubky, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz