![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g jeleního předního masa • 1 lžíce sádla • 1 cibule • 100 g kořenové zeleniny • 1 l vody • sůl • celý černý pepř • nové koření • tymián • hřebíček • bobkový list • jalovec • 0,5 dcl sherry • na knedlíčky: 120 g jeleního masa + 1 houska + 0,5 dcl mléka + 1 vejce + 1 lžička hladké mouky + 2 čerstvé žampióny + 1 malá cibule + 1 lžička másla + sůl + mletý černý pepř + petrželová nať Recept jelení vývar s knedlíčky připravíme takto:
Maso z jelena vykostíme. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a společně s masem osmahneme na sádle. Potom přidáme kosti, krátce podusíme, zalijeme studenou vodou, mírně osolíme, přivedeme k varu, přidáme celý pepř a vaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme, nakrájíme na nudle a vývar přecedíme skrz husté síto. Před podáváním vývar dochutíme sherry a solí. Při podávání dáme do polévky nakrájené maso, knedlíčky (3 ks na porci) a posypeme najemno nasekanou petrželovou naťí. Knedlíčky připravíme tak, že vykostěné maso z jelena (můžeme použít i vařené z vývaru) najemno umeleme společně s houskou navlhčenou v mléce, přidáme vejce, mouku, najemno nasekané a na másle podušené žampióny, směs osolíme, opepříme a promícháme. Z připravené směsi tvarujeme knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení vývar s knedlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí vývar, rybí polévka s knedlíčky, houbový vývar, hovězí vývar s rýží a zeleninou, kuřecí vývar s pórkem a mrkví, rybí vývar s chřestem a bílým vínem, masový vývar s houbami a škvarkovými rohlíčky, kuřecí vývar s pórkem a vejcem, pórková polévka s drožďovými knedlíčky, hovězí vývar se sýrem a smetanou jelení vývar s knedlíčky, recept, polévky |