![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g zeleného chřestu • 1,5 litru vody • tymián • 1 lžíce olivového oleje • 2 lžíce másla • 1 šalotka • 400 g rýže arborio • 150 ml suchého bílého vína • 1 lžička citronové kůry • sůl • 100 g mascarpone • 100 g strouhaného parmazánu • 2 lžičky citronové šťávy • čerstvá šalvěj Recept chřestové rizoto připravíme takto:
Chřest oloupeme a z každého výhonku odřízneme horní třetinu se špičkou. Spodní části pokrájíme na menší kousky, zalijeme 1,5 l vody, přidáme tymián a povaříme 8-10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm krátce špičky chřestu, podlijeme trochou chřestového vývaru a povaříme asi 4 minuty. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, orestujeme, přidáme rýži a krátce (asi minutu) osmahneme. Pak přilijeme víno a necháme je odpařit. Postupně přidáváme vývar a stále mícháme. Po 10 minutách přidáme vařený chřest z vývaru a kůru. Stále mícháme a přiléváme vývar, rizoto vaříme ještě dalších 6-8 minut. Hotové rizoto osolíme, přidáme mascarpone, parmazán, šťávu, špičky chřestu a natrhanou šalvěj. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřestové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rizoto s kuřecím masem a zeleninou, telecí rizoto, kuřecí rizoto se smetanou a jablky, janovské rizoto, benátské rizoto, králičí rizoto, rizoto z lososa se zeleným chřestem, námořnické rizoto, rizoto z husích jater, žampiónové rizoto chřestové rizoto, recept, hlavní jídla |