KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jablečný štrůdl s jogurtem (závin) potřebujeme tyto suroviny: • 300 g hladké mouky • 1 bílý jogurt • 150 g tuku na pečení (např. hera) • 1 vejce • 1 lžička prášku do pečiva • 1 vejce na potření • na náplň: 1 kg jablek + 125 g másla + cukr + rozinky + strouhanka + skořice + vlašské ořechy Recept jablečný štrůdl s jogurtem (závin) připravíme takto:
Smícháme mouku a prášek do pečiva, přidáme rozdrobený tuk, vejce, jogurt a vypracujeme hladké těsto. Z něj vyválíme dva pláty, posypeme je strouhankou, poklademe plátky jablek, ochutíme skořicí, cukrem, rozinkami a nahrubo nasekanými nebo pomletými ořechy, znovu posypeme strouhankou, poklademe plátky másla, zavineme do závinu, vložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jablečný štrůdl s jogurtem (závin) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: americký jablečný koláč, kynutý švestkový štrůdl, jablečný koláč s čokoládo-smetanovou polevou, tvarohový štrůdl, jablečno-banánový štrůdl (závin), balkánský štrůdl, italský štrůdl, štrůdl z tvarohového těsta, jablečný nákyp s banány, francouzský jablečný koláč jablečný štrůdl s jogurtem (závin), recept, sladkosti |