KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Italský štrůdl

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept italský štrůdl potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g polohrubé mouky
   • 300 g práškový cukr
   • kypřící prášek
   • na náplň: 2 tvarohy + balíček rozinek + kysaná smetana + cukr krystal
   • na vrchní směs: 4 vejce + 5 dcl mléka + 100g rozpuštěného másla + vanilka
Recept italský štrůdl připravíme takto:
Mouku, cukr a kypřící prášek spolu smícháme a rozdělíme na polovinu. První polovinu směsi vysypeme na plech. Smícháme tvaroh, rozinky a cukr, vysypeme na první polovinu mouky a zalijeme kysanou smetanou. Vysypeme druhou část směsi. Vejce rozmícháme s vanilkou, rozehřátým máslem a mlékem a pomalu nalijeme na směs. Pečeme při 170°C asi 35 minut.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Italský štrůdl nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kynutý švestkový štrůdl, tvarohový štrůdl, balkánský štrůdl, jablečno-banánový štrůdl (závin), jablečný štrůdl s jogurtem (závin), italský jahodový krém, pivní štrůdl, štrůdl z tvarohového těsta



italský štrůdl, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz