![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 480 g rybího filé • 120 g cibule • 2 stroužek česneku • 40 g oleje • 2 lžíce nasekané petrželky • 240 g rajčat • 2 lžíce kari • 4 lžíce vody • 1 lžičky hořčice • 1 lžičky zázvoru • 1 lžičky muškátového květu • sůl Recept indické filé připravíme takto:
Česnek utřeme se zázvorem, cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji dozlatova. Poté k ní přidáme utřený česnek a mícháme asi minutu. Potom vložíme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a za stálého míchání přidáme muškátový květ a petrželovou nať. Dochutíme solí. Do jiného kastrolu dáme filé, podlijeme ho vodou a dusíme na mírném ohni 10 minut. Pak jej obrátíme a opět 10 minut dusíme. Na talíři potřeme filé hořčičí, vše přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s vařenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Indické filé nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vídeňské filé, rybí filé s houbovou omáčkou, rybí guláš z filé, rybí filé s křenem, rybí filé se žampióny, filé ve vínovém těstíčku, filé na žampiónech, zapečené filé na špenátu, rybí filé v pivním těstě, rybí filé v pomerančové omáčce indické filé, recept, hlavní jídla |