KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí víkendový guláš

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí víkendový guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg kližky
   • 1 kg cibule
   • česnek
   • vegetka
   • mletá sladká paprika
   • mletá pálivá paprika
   • mletý kmín
   • mleté nové koření
   • majoránka
   • pepř
   • 4 lžíce rajského protlaku
   • 2-3 lžíce kremžské hořčice
   • 3 dcl piva
Recept hovězí víkendový guláš připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na kostičky, část česneku nakrájíme na plátky a část na kostičky. Cibuli a česnek (nakrájený na kostičky) osmahneme na oleji do růžova, přidáme koření, velmi krátce (5 sekund) orestujeme, přidáme maso nakrájené na kostky, znovu orestujeme, pak přidáme pivo a vodu (1:1) a dusíme do měkka - podle potřeby podlijeme vodou. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě (guláš by neměl být příliš hustý), přidáme plátky česneku a trochu rözemnuté majoránky a necháme ještě asi 15 minut povařit. Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.





hovězí víkendový guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz