KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí steaky s houbovou omáčkou

Kategorie: speciality, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí steaky s houbovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 plátky svíčkové nebo roštěnky (po 150g)
   • 20 g sušených hub
   • 40 g slaniny
   • 2 cibule
   • 200 ml masového vývaru
   • 125 ml bílého vína
   • 125 ml kysané smetany
   • 1 lžíce ostřejší hořčice
   • 2 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • pepř
   • 2 lžíce sekané petrželky
   • olej
Recept hovězí steaky s houbovou omáčkou připravíme takto:
Maso potřeme směsí oleje a pepře a okraje masa nařízneme. Ve vývaru povaříme houby, necháme je v cedníku okapat a pak je nakrájíme na jemno. Vývar z hub nevyléváme. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvičce rozehřejeme olej, steaky opečeme, vyndáme a osolíme. Do výpeku dáme slaninu, opečeme, přidáme cibuli a houby s petrželkou, zaprášíme moukou a zamícháme. Vývar z hub, hořčici, víno, kysanou smetanu zamícháme a přidáme ke slanině s cibulí a uvaříme omáčku. Podle potřeby omáčku dochutíme. Po 5 minutách do omáčky přidáme steaky a prohřejeme je. Podáváme s vařenými brambory nebo těstovinami.





hovězí steaky s houbovou omáčkou, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz