KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí steak s koňakovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 600 g hovězí svíčkové • olivový olej • sůl,barevný pepř • na játra: 200 g (kachních) jater + 200 ml mléka + hladká mouka + sůl + pepř • na koňakovou omáčku: 2 lžíce másla + 2 šalotky + 50 g medu + 2 lžíce balzamikového octa + 50 g telecí demi-glace + 50 g koňaku + sůl + bílý pepř Recept hovězí steak s koňakovou omáčkou připravíme takto:
Steaky opepříme, pokapeme olejem a necháme krátce uležet. Těsně před úpravou osolíme a zprudka opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo a vytvořila se zlatavá kůrčička. Pak je položíme na plech a v troubě předehřáté na 80-100°C asi 15 minut dopečeme (chceme-li krvavější maso, postačí o pár minut méně). Koňakovou omáčku připravíme tak, že na přepuštěném másle orestujeme do růžova nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme med, balzamikový ocet, omáčku demi-glas, špetku soli a pepře a trochu koňaku a omáčku provaříme. Kachní játra očistíme a naložíme přes noc do mléka, pak slijeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme z obou stran do zlatova. Steak s omáčkou a játry můžeme doplnit gratinovanými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí steak s koňakovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí teriyaki, japonské hovězí kari, zvěřinové steaky s hruškami, zvěřinové koule s houbovou omáčkou, špagety s pikantním hovězím masem, azu po tatarsku z hovězího masa, vepřový steak, hovězí rožeň po indiánsku, hovězí bok na medu, hovězí po námořnicku hovězí steak s koňakovou omáčkou, recept, speciality |