KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí steak s koňakovou omáčkou

Kategorie: speciality, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí steak s koňakovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g hovězí svíčkové
   • olivový olej
   • sůl,barevný pepř
   • na játra: 200 g (kachních) jater + 200 ml mléka + hladká mouka + sůl + pepř
   • na koňakovou omáčku: 2 lžíce másla + 2 šalotky + 50 g medu + 2 lžíce balzamikového octa + 50 g telecí demi-glace + 50 g koňaku + sůl + bílý pepř
Recept hovězí steak s koňakovou omáčkou připravíme takto:
Steaky opepříme, pokapeme olejem a necháme krátce uležet. Těsně před úpravou osolíme a zprudka opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo a vytvořila se zlatavá kůrčička. Pak je položíme na plech a v troubě předehřáté na 80-100°C asi 15 minut dopečeme (chceme-li krvavější maso, postačí o pár minut méně). Koňakovou omáčku připravíme tak, že na přepuštěném másle orestujeme do růžova nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme med, balzamikový ocet, omáčku demi-glas, špetku soli a pepře a trochu koňaku a omáčku provaříme. Kachní játra očistíme a naložíme přes noc do mléka, pak slijeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme z obou stran do zlatova. Steak s omáčkou a játry můžeme doplnit gratinovanými bramborami.





hovězí steak s koňakovou omáčkou, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz