KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí po námořnicku potřebujeme tyto suroviny: • 4 hovězí řízky z kýty • 4 větší brambory • 2 větší cibule • hladká mouka • 40 g oleje • sůl • mletý černý pepř • 2 dcl černého vína Recept hovězí po námořnicku připravíme takto:
Maso osolíme, naklepeme a poprášíime moukou. V kastrólu rozehřejeme olej a řízky opečeme po obou stranách. Potom je vyndáme a uchováme v teple. Na oleji po opečení masa osmahneme na kroužky nakrájenou cibuli. Brambory očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky. Do kastrólu dáme část cibule, přidáme opečené maso, opepříme, na maso dáme trochu cibule a vrstvu osolených brambor smíchaných s cibulí a ještě osolíme. Dusíme do mäkka a podle potřeby podléváme vínem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí po námořnicku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí roštěnka s citrónem a zeleninou, hovězí steak s koňakovou omáčkou, hovězí žebra po texasku, hovězí čína, hovězí teriyaki, mexické hovězí fajitas, hovězí maso na kari, hovězí bok na medu, japonské hovězí kari, hovězí maso na víně hovězí po námořnicku, recept, speciality |