KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí pečeně s cibulovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg hovězí kýty • 6 velkých cibulí • 200 g másla • 80 g hladké mouky • sůl • 750 ml hovězího vývaru Recept hovězí pečeně s cibulovou omáčkou připravíme takto:
Maso očistíme, nasolíme, vložíme do pekáče, posypeme jednou cibuli nakrájenou na půlkolečka, podlijte asi 1 cm vody, dáme do trouby a při 160°C pečeme 1,5-2 hodiny. Po celou dobu pravidelně přeléváme a obracíme. Asi 10 minut před koncem pečení zvýšíme v troubě teplotu na 200°C a maso dopečeme, aby mělo kůrčičku. Hotové maso nakrájíme na plátky. Zbylou cibuli nakrájíme nahrubo a na rozpuštěném másle ji osmahneme do zlatova. Pak ji zaprášíme hladkou moukou, promícháme, necháme trochu zrůžovět, zalijeme vývarem, řádně promícháme a vaříme na mírném ohni 30-40 minut (až se cibule rozvaří). Pak přecedíme nebo rozmixujeme. Při podávání porce masa přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou, hovězí závitky plněné slaninou, brambory plněné mletým hovězím, hovězí maso v rajské omáčce, makarony s ořechovou omáčkou, hovězí maso na rajčatech, marinované hovězí řízky, uzená pečeně s hrachovou kaší, hovězí na smetaně, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby hovězí pečeně s cibulovou omáčkou, recept, hlavní jídla |