KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí pečeně s cibulovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězí kýty
   • 6 velkých cibulí
   • 200 g másla
   • 80 g hladké mouky
   • sůl
   • 750 ml hovězího vývaru
Recept hovězí pečeně s cibulovou omáčkou připravíme takto:
Maso očistíme, nasolíme, vložíme do pekáče, posypeme jednou cibuli nakrájenou na půlkolečka, podlijte asi 1 cm vody, dáme do trouby a při 160°C pečeme 1,5-2 hodiny. Po celou dobu pravidelně přeléváme a obracíme. Asi 10 minut před koncem pečení zvýšíme v troubě teplotu na 200°C a maso dopečeme, aby mělo kůrčičku. Hotové maso nakrájíme na plátky. Zbylou cibuli nakrájíme nahrubo a na rozpuštěném másle ji osmahneme do zlatova. Pak ji zaprášíme hladkou moukou, promícháme, necháme trochu zrůžovět, zalijeme vývarem, řádně promícháme a vaříme na mírném ohni 30-40 minut (až se cibule rozvaří). Pak přecedíme nebo rozmixujeme. Při podávání porce masa přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s houskovými knedlíky.





hovězí pečeně s cibulovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz