KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boloňský hovězí hrnec potřebujeme tyto suroviny: • 350 g libového mletého hovězího • 1 nasekaná cibule • 2 prolisované stroužky česneku • 500 g omytých a na drobné kostičky nakrájených brambor • 2 konzervy krájených rajčat (cca 800 g) • 150 ml kuřecího vývaru • 1 lžíce jemného světlehnědého cukru • 1 na tenké plátky nakrájená hlíza fenyklu • 100 g mražených fazolek • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu • šťáva z 1 citronu • sůl • pepř Recept boloňský hovězí hrnec připravíme takto:
Do velkého hrnce dáme mleté hovězí, cibuli a česnek a na středním plameni vše za častého míchání smažíme 5 minut, až se mleté maso rozpadne na hrudky a rovnoměrně zhnědne. Přidáme brambory, rajčata i se šťávou, vývar, polovinu citrónové kůry, cukr a trochu soli a pepře, směs přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme (během této doby je jednou či dvakrát zamícháme). Pak přidáme fenykl, mražené fazolky a citrónovou šťávu a přikryté dusíme dalších cca 5 minut (dokud brambory nezměknou a fenykl s fazolkami nejsou uvařené, ale stále křupavé). Podle potřeby dokořeníme. Jednotlivé porce ozdobíme zbylou citrónovou kůrou, nasekanými lístky fenyklu a sladkolistou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boloňský hovězí hrnec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí guláš s jablky, dalmátské dušené hovězí maso, smažený hovězí řízek se sýrem, plněná hovězí pečeně, hovězí nudličky na pivě, hovězí maso na pepři ii, mexický hrnec, marinované hovězí řízky, hovězí po francouzsku, hovězí maso na pivě boloňský hovězí hrnec, recept, hlavní jídla |