KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí medailonky potřebujeme tyto suroviny: • 4 hovězí plátky ze svíčkové • 4 plátky prorostlé slaniny • 1 menší pórek • 2 lžíce másla • olej na smažení • olivový olej na potření • francouzská hořčice • 10 koktejlových rajčátek • 1 větší mrkev • 8 šalotek • 2 menší cukety • na omáčku: 150 ml masového vývaru + 100 ml suchého bílého vína + 1 plechovka loupaných rajčat + 1 lžička kukuřičného škrobu • 1 lžíce sladkej sójové omáčky • sůl • pepř čtyř barev Recept hovězí medailonky připravíme takto:
Každý plátek masa potřeme olivovým olejem, hořčicí, osolíme, opepříme, položíme na něj kousek pórku, zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do spirály svážeme potravinářskou nití. Smažíme na oleji z každé strany asi 5 minut, potom vyndáme a uchováme v teple. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme šalotky, na kolečka nakrájenú cuketu, půlky rajčat a na plátky nakrájenou mrkev. Opepříme čerstvě mletým pepřem a smažíme asi 10 minut. Potom zeleninu vyndáme a necháme na sítku odkapat. Do výpeku z masa vlijeme vývar, sójovou omáčku, loupaná rajčata a přidáme kousek másla. Šťávu případně zahustíme škrobem rozmíchaným v 50 ml studené vody. Před koncem vaření přidáme víno a dobře promícháme. Podávame s bramborami, opečenou zeleninou a omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí medailonky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí waldorf, medailonky z vepřové panenky s vejci a sýrem, hovězí medajlonky, přírodní hovězí roštěná, hovězí steak s cibulí hovězí medailonky, recept, minutky |