KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí Waldorf

Kategorie: minutky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí waldorf potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 hovězí steaky po 150 g zbavené tuku
   • 1/4 lžičky olivového oleje
   • 250 g ředkviček
   • 3 nastrouhané mrkve
   • 1 malá žlutá paprika
   • 3 stonky řapíkatého celeru
   • 3 jarní cibulky
   • 30 g vlašských ořechů
   • 55 g hrozinek
   • 2 malá jablka
   • 2 lžičky citronové šťávy
   • 100 g rukoly (nebo řeřichy)
   • sůl
   • pepř
Recept hovězí waldorf připravíme takto:
Steaky z obou stran potřeme olejem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě pečeme z každé strany asi 4 minuty v pánvi s nepřilnavým povrchem. Hotové steaky vyjmeme z pánve a necháme alespoň 15 minut chladnout. V malé misce připravíme z 2 lžic kremžské hořčice, 3 lžic majonézy a 3 lžic jogurtu hořčičný dresink. Do velké mísy dáme na plátky nakrájené ředkvičky, nastrouhanou mrkev, na proužky nakrájenou papriku, šikmo nakrájený celer a jarní cibulky, vlašské ořechy a hrozinky. Čtvrtky jablek zbavené jádřinců nakrájíme na 2 cm kousky a smícháme s citronovou šťávou. S polovinou dresinku je přidáme do mísy, podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Na talíře rozdělíme rukolu, přidáme jablečno-zeleninový salát a steaky nakrájené na tenké plátky. Zbývající dresink rozdělíme na maso, nebo ho servírujeme ve zvláštní misce.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí Waldorf nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

hovězí steak s cibulí, hovězí medailonky, hovězí medajlonky, přírodní hovězí roštěná



hovězí waldorf, recept, minutky


©2024KucharkaRecepty.cz