KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Holandská bramborová polévka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept holandská bramborová polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g hovězího krku
   • 1 kg brambor
   • 2 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • zelenina do polévky
   • sůl
   • 1 lžička celého pepře
   • 2 bobkové listy
   • muškátový ořech
   • půl svazku majoránky
   • 150 g sýra na strouhání
Recept holandská bramborová polévka připravíme takto:
Hovězí omyjeme, dáme do hrnce, přidáme oloupanou a na čtvrtiny nakrájenou cibuli, zalijeme 2 litry studené vody, přidáme bobkový list, sůl a pepř, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny (pěnu sbíráme děrovanou lžící). Brambory omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek nakrájíme na kolečka a sýr na kostičky. Majoránku omyjeme a otrhámme lístky ze stopky. Měkké maso vyjmeme z vývaru, který pak přecedíme a uvaříme v něm brambory. K bramborám přidáme česnek a vaříme asi 10 minut. Maso obereme z kostí, nakrájíme na kostičky a spolu se zeleninou vložíme do vývaru. Polévku promícháme a dochutíme solí a muškátovým ořechem. Podáváme posypané majoránkou.





holandská bramborová polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz