KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept holandská bramborová polévka potřebujeme tyto suroviny: • 750 g hovězího krku • 1 kg brambor • kořenová zelenina • 2 cibule • 2 stroužky česneku • 150 g tvrdého sýra • sůl • 2 bobkové listy • muškátový oříšek • majoránka • celý pepř Recept holandská bramborová polévka připravíme takto:
Do hrnca vložíme maso, očištěnou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme asi dvěma litry studené vody, přidáme sůl, pepř a bobkový list, přivedeme k varu a pak vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Brambory očistíme a nakrájíme na kostky, česnek nakrájíme na plátky a sýr na kostky. Uvařené maso vyndáme z vývaru, ten přecedíme a uvaříme v něm brambory. K bramborám pak přidáme česnek a vaříme asi 10 minut. Maso obereme z kostí, nakrájíme, spolu se zeleninou dáme do vývaru, promícháme a dochutíme solí a muškátovým oříškem. Podáváme posypané majoránkou a s kostkami sýra. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandská bramborová polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jemná bramborová polévka, krémová bramborová polévka, bramborová polévka s rajčaty ii, staročeská bramboračka (bramborová polévka), bramborová polévka s rajčaty, turistická bramborová polévka, holandská bramborová polévka, bramborová krémová polévka s treskou, bramborová polévka s kopřivami, bramborová polévka s houbami holandská bramborová polévka, recept, polévky |