KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept holandská bramborová polévka potřebujeme tyto suroviny: • 750 g hovězího krku • 1 kg brambor • 2 cibule • 2 stroužky česneku • zelenina do polévky • sůl • 1 lžička celého pepře • 2 bobkové listy • muškátový ořech • půl svazku majoránky • 150 g sýra na strouhání Recept holandská bramborová polévka připravíme takto:
Hovězí omyjeme, dáme do hrnce, přidáme oloupanou a na čtvrtiny nakrájenou cibuli, zalijeme 2 litry studené vody, přidáme bobkový list, sůl a pepř, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny (pěnu sbíráme děrovanou lžící). Brambory omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek nakrájíme na kolečka a sýr na kostičky. Majoránku omyjeme a otrhámme lístky ze stopky. Měkké maso vyjmeme z vývaru, který pak přecedíme a uvaříme v něm brambory. K bramborám přidáme česnek a vaříme asi 10 minut. Maso obereme z kostí, nakrájíme na kostičky a spolu se zeleninou vložíme do vývaru. Polévku promícháme a dochutíme solí a muškátovým ořechem. Podáváme posypané majoránkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandská bramborová polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: turistická bramborová polévka, jednoduchá bramborová polévka s kapustou, bramborová česnečka se smetanou, bramborová polévka s celerem, bramborová polévka s koprem, slovenská bramborová polévka s klobásou, bramborová polévka s kopřivami, jemná bramborová polévka, bramborová krémová polévka s vejci, bramborová polévka s feferonkou holandská bramborová polévka, recept, polévky |