KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept filé potalsku potřebujeme tyto suroviny: • 4 filety • brambory • 2 rajčata • 2 papriky • 3-4 žampiony • 100 g anglické slaniny • sůl • bazalka • olej Recept filé potalsku připravíme takto:
Plech pokapeme olejem. Každou porci filé osolíme, zabalíme do anglické slaniny a dáme doprostřed plechu. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky, rozprostřeme okolo filet a posolíme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na menší čtvrtky, dáme na bramory, osolíme a okořeníme bazalkou. Papriky očistíme, nakrájíme na proužky a posypeme jimi brambory a totéž uděláme i se žampiony. Ještě trochu osolíme, podlijeme troškou vody a pečeme v troubě při 250°C do zlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Filé po italsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: filé po cikánsku, slovinské vepřové filé, telecí filé marina, labužnické rybí filé, zapečené filé v bylinkové omáčce se zeleninou, rybí filé se sýrem, těstoviny s rybím filé, telecí po italsku s makaróny, filé na kari, filé v žampionové omáčce filé po italsku, recept, hlavní jídla |