KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Chřestová polévka s tymiánem

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept chřestová polévka s tymiánem potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 hrnky oloupaného a nasekaného bílého chřestu
   • 3 hrnky drůbežího vývaru
   • 2 hrnky plnotučného mléka
   • 1 lžíce másla
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 1 stroužek česneku
   • sůl
   • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
   • 1 bobkový list
   • trocha nastrouhané citronové kůry
   • muškátový oříšek
Recept chřestová polévka s tymiánem připravíme takto:
Chřest zalijeme vývarem, přidáme polovinu připraveného tymiánu, bobkový list a utřený česnek, přivedeme k varu a na menším ohni vaříme pod pokličkou deset minut. Potom slijeme (vývar uchováme) a chřest rozmixujeme. Mouku krátce osmahneme na másle (nesmí začít hnědnout) a za stálého míchání pomalu přiléváme mléko. Ochutíme muškátovým oříškem a vmícháme vývar a rozmixovaný chřest, přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme citronovou kůru a dochutíme zbylým tymiánem a solí.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřestová polévka s tymiánem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

chřestová krémová polévka, chřestová polévka se smetanou, chřestová polévka, chřestová polévka se smrži, chřestová polévka ii



chřestová polévka s tymiánem, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz