KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chřestová polévka s tymiánem potřebujeme tyto suroviny: • 3 hrnky oloupaného a nasekaného bílého chřestu • 3 hrnky drůbežího vývaru • 2 hrnky plnotučného mléka • 1 lžíce másla • 1 lžíce hladké mouky • 1 stroužek česneku • sůl • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu • 1 bobkový list • trocha nastrouhané citronové kůry • muškátový oříšek Recept chřestová polévka s tymiánem připravíme takto:
Chřest zalijeme vývarem, přidáme polovinu připraveného tymiánu, bobkový list a utřený česnek, přivedeme k varu a na menším ohni vaříme pod pokličkou deset minut. Potom slijeme (vývar uchováme) a chřest rozmixujeme. Mouku krátce osmahneme na másle (nesmí začít hnědnout) a za stálého míchání pomalu přiléváme mléko. Ochutíme muškátovým oříškem a vmícháme vývar a rozmixovaný chřest, přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme citronovou kůru a dochutíme zbylým tymiánem a solí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřestová polévka s tymiánem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: chřestová krémová polévka, chřestová polévka se smetanou, chřestová polévka, chřestová polévka se smrži, chřestová polévka ii chřestová polévka s tymiánem, recept, polévky |