![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg mražených chapadel chobotnice • 3 stroužky česneku • 4 lžíce oleje • 1 lžíce sladké papriky • 1 lžička mletého pepře • půl lžičky soli • 4 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy Recept chobotnice s česnekem a paprikou připravíme takto:
V hmoždíři rozetřeme dvě lžíce oleje, sůl, pepř, papriku a oloupaný a nadrobno nasekaný česnek. Rozmrazená chapadla vhodíme na dvě minuty do vroucí osolené vody, vyndáme, necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky a v hlubší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání pět minut smažíme. Pak přidáme připravenou česnekovo-paprikovou pastu, promícháme a smažíme do měkka. Porce chobotnice s česnekem a paprikou podáváme ihned a s čerstvým světlým pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chobotnice s česnekem a paprikou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: mexická rýže s chilli a česnekem, jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem, halibut s česnekem, krabí tyčinky s česnekem, kuřecí řízky s medvědím česnekem, rizoto s krevetami a paprikou, bramborový guláš s medvědím česnekem, bramborová omeleta s paprikami a česnekem, sicilské špagety s česnekem a sýrem, rajčatové nudle s česnekem a bazalkou chobotnice s česnekem a paprikou, recept, hlavní jídla |