KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chobotnice s česnekem a paprikou potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg mražených chapadel chobotnice • 3 stroužky česneku • 4 lžíce oleje • 1 lžíce sladké papriky • 1 lžička mletého pepře • půl lžičky soli • 4 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy Recept chobotnice s česnekem a paprikou připravíme takto:
V hmoždíři rozetřeme dvě lžíce oleje, sůl, pepř, papriku a oloupaný a nadrobno nasekaný česnek. Rozmrazená chapadla vhodíme na dvě minuty do vroucí osolené vody, vyndáme, necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky a v hlubší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání pět minut smažíme. Pak přidáme připravenou česnekovo-paprikovou pastu, promícháme a smažíme do měkka. Porce chobotnice s česnekem a paprikou podáváme ihned a s čerstvým světlým pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chobotnice s česnekem a paprikou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: masové knedlíčky s paprikou a těstovinami, pečené brambory s česnekem, máslem a bylinkami, smažený vepřový jazyk s česnekem, kuřecí játra s paprikou, rajčatové nudle s česnekem a bazalkou, špenátová rýže s česnekem a petrželkou, halibut s česnekem, bramborový guláš s medvědím česnekem, rizoto s krevetami a paprikou, jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem chobotnice s česnekem a paprikou, recept, hlavní jídla |