![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g brambor • 500 g mletého masa • cibule • česnek • 1 lžíce oleje • půl lžičky oregana • sůl • pepř • 1 lžíce rajčatového protlaku • 1 konzerva krájených rajčat • 1 malá hlávka bílého zelí • 150 g kysané smetany • 100 ml sladké smetany • 150 g strouhaného sýra Recept brambory zapečené s masem a bílým zelím připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme. Okořeníme oreganem, osolíme a opepříme, přidáme rajčatový protlak a rajčata a společně podusíme. Bílé zelí očistíme, omyjeme, najemno nakrouháme, povaříme několik minut v osolené vodě, pak prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Kyselou a sladkou smetanu smícháme. Zelí naplníme do vymazané zapékací formy, poklademe mletým masem a přikryjeme plátky brambor. Zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 45 minut. Ozdobíme petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Brambory zapečené s masem a bílým zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hrách zapékaný se zelím, selské brambory, krkovice plněná kysaným zelím, paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami, fazole se zelím a s pohankou, zapečené těstoviny s mletým masem, zapečené těstoviny se šunkou (šunkofleky) ii, zapečené podkrkonošské kočičky, růžičková kapusta s uzeným masem, krušnohorské brambory brambory zapečené s masem a bílým zelím, recept, hlavní jídla |