![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 kg salátových brambor • 500 g hříbků • 250 ml smetany • máslo na vymazání pekáče • sůl • 150 g tvrdého sýra Recept krušnohorské brambory připravíme takto:
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme a dáme do máslem vymazaného pekáče. Hřiby očistíme, nakrájíme a podusíme na másle (asi 20 minut). Pak osolíme a opepříme, přidáme k bramborám, promícháme, zalijeme smetanou, přikryjeme a v troubě při 190 stupňů C zapečeme. Až jsou brambory hotové, posypeme nastrouhaným sýrem a odkryté ještě krátce v troubě zapečeme (než se sýr rozpustí). V naší kuchařce bylo kromě receptu Krušnohorské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: brambory zapečené se smetanou, pečené brambory s tvarohem, myslivecké brambory, brambory se špenátem, dušené brambory s kedlubnami, žebrácké brambory, zapečené brambory se špenátem, brambory ve slanině, prokládané brambory, loretánské brambory krušnohorské brambory, recept, hlavní jídla |