![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 700 g brambor • 130 g polohrubé mouky • 1 vejce • voda • sůl • 500 g uzeného masa • 1 cibule • olej • na zelí: 680 g zelí ve sladkokyselém nálevu + 2 lžíce hladké mouky + 2 lžíce másla + cukr + sůl Recept bramborové špalky s uzeným masem a se zelím připravíme takto:
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Druhý den oloupeme a najemno nastrouháme. Na vále smícháme jemně osolené brambory s vejcem a moukou, vypracujeme tužší těsto. Těsto rozdělíme na díly a z těch vytvarujeme jednotlivé válečky o průměru asi 2 cm. Nožem rozkrájíme válečky na stejně velké špalky. Ty pak postupně vkládáme do vroucí vody a po zavaření je opatrně nadzvedneme, aby se nepřilepily ke dnu. Jakmile nám špalky vyplavou napovrch, povaříme je ještě asi 2 minuty. Zelí povaříme s trochou vody asi 10 minut. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, tou pak zelí zahustíme a ještě chvíli provaříme. Nakonec dochutíme solí a cukrem. Uzené maso nakrájíme na menší kostky spolu s oloupanou cibulí a orestujeme na oleji.Při podávání poklademe špalky se zelím na talíř a navrch přidáme orestované kousky masa s cibulí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bramborové špalky s uzeným masem a se zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špagety s kuřecím masem na víně a smetaně, bramborové špecle s uzeným masem, špagety s hovězím masem, nudle se zelím a houbami, pikantní pánev s mletým masem, švestkové knedlíky z bramborového těsta, bramborové placky s houbami, nudle se zelím, pikantní hrášek s hovězím masem, bramborové placky se špenátem a taveným sýrem bramborové špalky s uzeným masem a se zelím, recept, hlavní jídla |