KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept borůvkový džem potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg borůvek • 800 g cukru • půl lžičky kyseliny citrónové • pektin Recept borůvkový džem připravíme takto:
Borůvky očistíme, podlijeme malým množstvím vody a vaříme 5 minut. Pak přidáme cukr, kyselinu citrónovou a pektín (použijeme podle návodu) a ještě povaříme 10 minut. Po dovaření ještě horké plníme do sklenic (naplníme ije téměř po okraj), zavřeme víčkem a sklenice otočíme dnem vzhůru na 10-30 minut, aby se víčko dobře přichytilo. Džem po uzavření víčkem můžeme i sterilizovat 10 minut při teplotě 90°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Borůvkový džem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: banánový džem ii, ostružinový džem, jablečný džem se skořicí, džem z kiwi, citronovo-limetkový džem, fíkový džem s chilli, pomerančový džem, banánový džem, šípkový džem, dýňový džem borůvkový džem, recept, kompoty, marmelády |