![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g jablek • 300 g želírovacího cukru • 0,25 l jablečného moštu • 4 lžíce rumu • celá skořice • hvězdičkové koření • 1 lžička kyseliny citronové Recept jablečný džem se skořicí připravíme takto:
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kousky, zalijeme moštem, přidáme celou skořici a hvězdičkové koření a dáme vařit. Postupně přidáváme cukr a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme kyselinu citronovou a rum, promícháme a ještě krátce povaříme. Pak vyndáme celé koření. Horký džem naplníme do čistých skleniček, uzavřeme a sterilujeme 10 minut při 85°C. Pak skleničky vyndáme, otočíme víčky dolů a necháme vychladnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jablečný džem se skořicí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: banánový džem ii, fíkový džem s chilli, jahodovo-třešňový džem, šípkový džem, rybízový džem (v domácí pekárně), pomerančový džem, dýňový džem ii, ostružinový džem, borůvkový džem, banánový džem jablečný džem se skořicí, recept, kompoty, marmelády |