KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept beraní hřbet po myslivecku potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg beraního hřbetu s kostí • 60 g slaniny • 250 ml zakysané smetany • 120 g másla • 120 g kořenové zeleniny • 1 rajče • 40 g cibule • 4 lžíce bílého vína • 20 g múky • 3 kuličky černého pepře • 2 kuličky nového koření • 1 bobkový list • tymián • citrónová kůra • 2 lžíce citrónové šťávy • 1 kostka cukru • sůl • mletý černý pepř Recept beraní hřbet po myslivecku připravíme takto:
Z masa odstraníme lůj, osolíme, opeříme a prošpikujeme slaninou. Na zbytku nakrájené slaniny a na rozpuštěném másle osmahneme na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli. Potom přidáme kuličky pepře a nového koření, bobkový list, tymián, citrónovou kůru a rajče. Na tuto směs položíme maso, podlijeme vývarem a pečeme. Při pečení maso otáčíme a často poléváme, aby nevyschlo. Měkké maso vyndáme a nakrájíme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, v které jsme rozmíchali mouku, povaříme, přecedíme a nalijeme na maso. Podáváme teplé. V naší kuchařce bylo kromě receptu Beraní hřbet po myslivecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jelení hřbet na žampiónech, zajíc po myslivecku, fazole po myslivecku beraní hřbet po myslivecku, recept, speciality |