KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Jelení hřbet na žampiónech

Kategorie: speciality, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jelení hřbet na žampiónech potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg jeleního hřbetu
   • 60 g slaniny
   • 80 g másla
   • 100 g žampiónů
   • 15 g hladké mouky
   • sůl
   • pepř
Recept jelení hřbet na žampiónech připravíme takto:
Očištěný a odblaněný hřbet protáhneme slaninou, posolíme, opepříme a dáme do pekáče s rozpuštěným tukem a pečeme v troubě za častého přelévání šťávou a podlévání horkým vývarem kostí. Měkké maso vyjmeme, na zbylém tuku podusíme očištěné na plátky nakrájené houby, zaprášíme moukou a osmahneme. Pak zředíme vývarem nebo vodou, dobře provaříme a nalijeme na maso. Podáváme s opečenými bramborami nebo dušenou rýží.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení hřbet na žampiónech nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

beraní hřbet po myslivecku, jelení medailónky se zelím, jelení ragú s hříbky na červeném víně



jelení hřbet na žampiónech, recept, speciality


©2023KucharkaRecepty.cz