![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg jeleního hřbetu • 60 g slaniny • 80 g másla • 100 g žampiónů • 15 g hladké mouky • sůl • pepř Recept jelení hřbet na žampiónech připravíme takto:
Očištěný a odblaněný hřbet protáhneme slaninou, posolíme, opepříme a dáme do pekáče s rozpuštěným tukem a pečeme v troubě za častého přelévání šťávou a podlévání horkým vývarem kostí. Měkké maso vyjmeme, na zbylém tuku podusíme očištěné na plátky nakrájené houby, zaprášíme moukou a osmahneme. Pak zředíme vývarem nebo vodou, dobře provaříme a nalijeme na maso. Podáváme s opečenými bramborami nebo dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení hřbet na žampiónech nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: beraní hřbet po myslivecku, jelení medailónky se zelím, jelení ragú s hříbky na červeném víně jelení hřbet na žampiónech, recept, speciality |