KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zajíc po myslivecku potřebujeme tyto suroviny: • 1 zajíc • 200 g slaniny • 5 dcl světlého piva • 5 dcl tmavého piva • 300 g cibule • 1 dcl šlehačky • 2 lžíce másla • 5 dl vývaru • sůl • pepř • mletý zázvor Recept zajíc po myslivecku připravíme takto:
Zajíce vložíme do pekáče, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, zalijeme pivem a necháme několik dní odležet. Občas obrátíme. Poté zajíce naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Máslo rozehřejeme a zprudka na něm zajíce opečeme. Pak podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka, přičemž během pečení podléváme a obracíme. Ke konci pečení přidáme šlehačku. Podáváme s vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zajíc po myslivecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: fazole po myslivecku, pečený zajíc na rožni, beraní hřbet po myslivecku zajíc po myslivecku, recept, speciality |