![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g skopového žebírka • 50 g slaniny • 75 g cibule • 250 g karotky • sůl • pepř • rozmarýn • 30 g másla • 1 dcl vody • 1 dcl vína • 70 g kečupu • 50 g bílého jogurtu Recept anglické skopové žebírko připravíme takto:
Nasekaná žebírka mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a jemně posypeme rozmarýnem. V kastrolu rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, osmažíme, vložíme žebírka, po obou stranách opečeme, zastříkneme vodou, přikryjeme a dusíme dopoloměkka. Vložíme částečně předvařenou a na hranolky nakrájenou karotku, zalijeme vínem a dusíme do měkka. Před koncem přidáme rozmíchaný kečup s jogurtem a jenom prohřejeme. Anglické skopové žebírko podáváme s brambory nebo rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Anglické skopové žebírko nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sekaná v anglickém županu, skopové s fazolemi, skopové na víně, dušené skopové maso, anglické těstoviny se špenátem a sýrem, skopové po irsku, srbské skopové maso, vepřové žebírko na kmíně, anglické jehněčí žebro, nadívané skopové kotlety anglické skopové žebírko, recept, hlavní jídla |