KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zvěřinové steaky s hruškami potřebujeme tyto suroviny: • 4 steaky ze zvěřiny,hrubě mletý černý pepř • 1 lžíce olivového oleje • 2 šalotky • 1 stroužek česneku • 3 lžíce portského vína • 120 ml hovězího vývaru • 200 g brusinek • 2 hrušky • 1 lžíce hnědého cukru • 1 malý bulvový celer • 2 sladké brambory • 2 brambory • 1 malý tuřín • 40 g másla Recept zvěřinové steaky s hruškami připravíme takto:
Připravíme rösti: Celer, sladké brambory, brambory a tuřín nahrubo nastrouháme a vymačkáme tekutinu. Vše osolíme, opepříme a v míse promícháme. Ve velké žáruvzdorné nádobě (průměr asi 25 cm) zpěníme polovinu másla, přidáme nastrouhanou zeleninu a stlačíme z ní kompaktní placku. Povrch poklademe kousky zbylého másla, překryjeme alobalem. Pečeme 15 minut, dalších 20 až 25 minut bez alobalu dozlatova. Steaky osušíme, okořeníme hrubě mletým pepřem a smažíme je z každé strany 3 až 4 minuty na pánvi s nepřilnavým povrchem. Vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé. V pánvi pak za stálého míchání minutku smažíme šalotku a utřený česnek, přilijeme portské víno a povaříme. Ze stěn pánve seškrábeme výpečky, vmícháme vývar a brusinky a vaříme, dokud brusinky nezměknou. Do pánve přidáme čtvrtky hrušek a při mírné teplotě je 2 až 3 minuty prohříváme. Přidáme cukr a podle chuti osolíme a opepříme. Šťávu z odložených steaků slijeme do pánve a zlehka ji promícháme s ovocnou omáčkou, kterou přelijeme na talíře nakladené steaky, hrušky a rösti nakrájené na díly jako koláč. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zvěřinové steaky s hruškami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zvěřinové koule s houbovou omáčkou, hovězí steaky s houbovou omáčkou, skopové steaky na zázvoru zvěřinové steaky s hruškami, recept, speciality |