KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zapečené mušle saganaki potřebujeme tyto suroviny: • 400 g konzervovaných nebo mražených mušlí • 1 větší zelená paprika • 4 rajčata • 400 ml rajčatové šťávy • 200 g sýru feta • sůl • mletý pepř • olivový olej • petrželová nať Recept zapečené mušle saganaki připravíme takto:
Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na měsíčky a oboje podusíme na oleji. Přidáme rajčatovou šťávu, sůl, mletý černý pepř a mušle a dusíme ještě asi 10 minut. Pak přidáme kousky sýru feta a promícháme. Směs přendáme do zapékacích misek, posypeme nastrouhaným sýrem a pár minut zapečeme. Zapečené mušle Saganaki podáváme posypané jemně nasekanou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapečené mušle Saganaki nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapékané mušle saganaki, zapečené brambory quattro formaggi, zapečené kotlety s olivami zapečené mušle saganaki, recept, speciality |