![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřové krkovice • 2 cibule • 250 ml hovězího vývaru • 250 g žampionů • 100 g anglické slaniny • 100 g sladké smetany • solamyl • dijonská hořčice • petrželová nať • mletý kmín • celý kmín • sůl • olej Recept vepřová pečeně na kmíně připravíme takto:
Čajovou lžičku celého kmínu smícháme se lžičkou drceného kmínu a dvěma lžičkami soli, touto směsí potřeme plátky krkovice a necháme 4 až 6 hodin odležet. Pak plátky masa prudce opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, přidáme oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem a dusíme 30 minut. Poté přidáme očištěné a na čtvrtky nakrájené žampiony, nasekanou petrželku a slaninu nakrájenou na kostky a za občasného podlévání dusíme dalších 30 minut. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple, vypečenou šťávu procedíme, smícháme se smetanou, lžičkou hořčice, zahustíme dvěma lžičkami solamylu a několik minut povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová pečeně na kmíně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sekaná pečeně plněná vejci, bedla na kmíně, cikánská pečeně s paprikovou náplní, grilovaná vepřová játra s pomeranči, krůtí prsa na kmíně, andaluzská vepřová játra, bavorská vepřová pečeně, vepřová žebírka s fazolemi, vepřová pečínka s bylinkami, vepřová kýta na divoko vepřová pečeně na kmíně, recept, hlavní jídla |